Miss Turkey

Beyaz Showu izliyorum şu an.
Miss Turkey var programda.19 yaşında.
Tacı başında mini elbisesiyle oturuyor.Tacı büyük duruyor sanki,yüzüne veya boyuna değil,yaşına.
O tacı başına koyup "hadi" demişler,"çık bir arz-ı endam eyle".Daha 19 yaşında televizyonlarda fiziğinle boy göster.Hayatını fiziğin üstüne kur.
Tacı başına koymuşlar ve kızcağıza yaşının üstünde bir sorumluluk yüklemişler.Okuması,kendini yetiştirmesi gerekirken,o kocaman tacı koymuşlar başına,"git" demişler."Fiziğinle bir yere gel hayatta."
Fiziğine bir şey demiyorum,Allah için güzel kız.Elbette güzelliğinin farkında olacak,elbette kariyerini mankenlik-modellik üzerine kurmak isteyebilir.Ama bunu 19 yaşında yüklenmesi,bence ağır.O tacın altında ezilir...Eğer birazcık okuma merakı yoksa şu cumhuriyetin ilan edildiği tarihi bilmeyen dışı hoş içi boş mankenlerden olur çıkar...
Yaşıtları McDonalds'larda chicken burgerlerini,Pizza Hut'ta pizzalarını,Uludağ Kebapçısı'nda tereyağlı iskenderlerini yerlerken,evde televizyon seyrederken bir yandan Caramio atıştırırken,yazın Magnum duble çikolata alırken o belki de blumik veya anoreksik olacak.Bizim annelerimiz "yeter kızım çok yedin" derken onun annesi bir lokma daha alsın diye gözünün içine bakacak.
Veya unutulacak...19 yaşında başına takılan taçla gelen şöhret sönecek,çünkü daha güzel veya daha genç,ve hatta daha sansasyonel bir manken-adayı çıkacak.Hatta başında onunki gibi tacı bile olmayacak,şöhretini taç yapıp takacak "ablaları" gibi.Ve O,güzelliği sayesinde elde ettiği ünü kaybedecek,unutulacak,bu onu daha çok yaralayacak.
22 yaşında mezuniyet elbisesini giyip baloya gitmeyecek belki,diplomasını alıp anne babasına poz vermeyecek,cüppesinin eteğine basıp sendelemeyecek veya kepini havaya atmayacak.Gerek duymayacak,zaten hayatta incecik kalemle çizilmiş bir yolu olacak,okumaya ihtiyaç duymayacak.Çünkü o güzel.
19 yaşında öğrenecek güzelliğiyle önünde kapıların açılacağını,o tacı taşıyan başın içine bakılmayacağını.Ve eğer istekli değilse kendini yetiştirme gereği duymayacak.

Miss Turkey'yi tanımam bilmem,adını bile hatırlamıyorum.
Okuyor mu,bilmiyorum.
Okuyacak mı,onu da bilmiyorum.

Sadece 19 yaşında bir kızın ilerde karşılaşabileceklerinin düşüncesi ürpertti beni.Dilerim her şey gönlünce,olması gerektiği gibi olur.

(Mankenlik-modellik vb mesleklere hiçbir itirazım olmadığını belirtmek isterim.Sadece bu mesleklerin belli bir birikime sahip olunduktan sonra seçilmesi gerektiğini düşünüyorum.)

0 kişi demiş ki:

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa