Pitbull'lara el konacak-bir kabusu yaşamak

Aslında yazının başlığını "bir kabusu yaşamak" yapacaktım ama gözü ilişenlere fikir vermesi açısından olayı da yazayım dedim.
Çeşitli gazetelerde bugün yer alan habere göre, Tehlikeli Irklar Kanunu'nda belirtilen köpeklere, sahiplerinden alınarak el konulacak.
Bu ırklar pitbull, dogo, tosa ve fila.
5199 sayılı kanunla 2005te pit ve tosa yasaklı ırk oldu, daha sonraki Tehlikeli Köpekler Kanunu ile de dogo ve fila bu ırklara dahil edildi.

Buna göre bu köpeklerin üretilmesi, sahiplendirilmesi, ülkeye sokulması, satılması ve hediye edilmesi yasak

Hayvan başına para cezası var ve hayvana el konuyor.

Bu günden sonra bunu uygulamaya karar vermişler.

Kendimi pit ve dogo sahiplerinin yerine koyuyorum, kabus gibi bir durum! Canımdan çok sevdiğim canlının her an birileri tarafından elimden alınabileceğini bilmek, insanı ne hale sokar Tanrım!

Köpek yetiştirmeyi bilmeyen, köpeğini dövüştürmeyi bir halt sanan, kendi ezikliklerini köpekleri üzerinden gidermeye çalışan, egolarını tatmin eden, köpeğim saldırsın parçalasın ısırsın modunda gezinen bir takım İNSANIMSI nedeniyle, gözünün içine baktığım, sosyal yetiştirdiğim, insan seven köpek seven, uyumlu, itaatkar köpeğime el konulması, köpeğimin bakım evine(!) gönderilmesi , ordaki akıbetinin ne olacağının bilinmemesi, kabusu yaşamak. Rüyalarda görünce kan ter içinde, yürek çarpıntılarıyla uyandığımız durumların gerçek olması. Köpeğini böyle bir sebepten kaybetme düşüncesinin bile kalp sızlattığı bir durum. O ruh halini düşününce gözlerin dolmasına neden olan bir durum.

Sabahtan beri durup durup kızlarıma (rottweiler ikisi de) bakıyorum. Böyle bir durum bizim başımızda olsa nolurdu diyorum. Naparlardı benim sevgi pıtırcıklarım, nasıl ayrılırdım, nasıl teslim ederdim akıbetinin ne olacağının bilinmediği bir yere? Naparlardı orada, ne düşünürlerdi benim için, yarı yolda bıraktığımı mı düşünürlerdi, onları terk ettiğimi mi, artık sevmediğimi mi? Nasıl çıkardı aklımdan o son bakışları, gözleri, hayal kırıklıkları ve belki korkuları? Nasıl açıklardım onlara, hiçbir suçlarının olmadığını, hiçbir suçumun olmadığını? Nasıl dayanırdım arkalarından, nasıl katlanırdım çaresizliğime, elimin kolumun bağlı olmasına? Şimdi, bunları düşünüp yazarken bile ağlarken, ellerim titrerken, gerçekleşmesine nasıl dayanırdım?
Kabusu yaşamak,demiştim. Değil, daha kötü, daha katlanılmaz.

Allah tüm pitbull ve dogo sahiplerine kolaylık versin, dilerim ciddi kayıplar verilmeden aşılır bu iş.

Allah tüm diğer ırkları; rottweilerları, dobermannları, Alman çobanları, cane corsoları...hepsini korusun.

Allah yardımcınız olsun.

8 kişi demiş ki:

Saka mi bu??
O zaman biz aresle cok buyuk tehlikedeyiz ???
Bi bu gelmemisti basimiza, bi bu eksikti :(

28 Haziran, 2010 10:37  

Maalesef doğru Itır. Birçok gazetede artı ana haberlerde çıktı.

Yasak ırklar sahiplerinden alınıp bakım evine(!) konacakmış.

Siz sokağa çıkarken Ares'in karnesiyle çıkın bence, hatta alabilirseniz Amerikan bulldog olduğuna dair (veterinerden veya ayarlayabilirsen federasyondan) belge,yazı falan alın.

Hatta ve hatta şu sıra pek sokağa çıkmayın Ares'le veya gece çıkın.
Nolur nolmaz.

Çok uzun süre devam ettiremezler bunu diye düşünüyorum ama ilk başta giden gider.

28 Haziran, 2010 18:14  

selamlar

yazınızı okudum ama birde başka açıdan bakılırsa ben yerinde bi karar diyorum...

29 Haziran, 2010 08:17  

Eğer suçsuz günahsız binlerce köpeğin ölüme götürülmesi yerinde bir kararsa, evet.

Siz köpek dövüşlerini engelleyemiyorsanız, üretimleri kontrol edemiyorsanız, köpekleri sahiplerinden almak dışında yaptırım uygulayamıyorsanız (davranış ve mizaç testleri gibi) tek çözümünüz(?!) agresif olmayan, sosyal köpekleri sahiplerinden almak olabilir.

Her yerde yazdım, sahibinden.com'da yıllardır binlerce ilan var, onlara niye bir şey yapılmıyor, direkt üretimin ve dağıtımın merkezi orası?
Çözüm sahibinin yanınd kayışla gezen köpeği almak mı?

Koyacakları bakımevleri barınaklar. Barınaklar zaten kapasitelerinin üzerinde çalışıyor, zaten gönüllü yardımlarıyla ayakta ve zaten yer yok. Bu köpekleri oraya koymaları demek köpeklerin eninde sonunda (itlaf edilmezlerse) ölmeleri demek.

İnsanları engelleyemediğiniz için köpekleri öldürmek *bence* hiç de yerinde değil.

Bu çözüm değil ki. Pitleri aldınız, başka ırklar var.
Dövüş videolarında pitlerle beraber kangallar da yer alıyor. Kangalı da mı yasaklayacaklar, toplayacaklar?

29 Haziran, 2010 22:05  

yaflum areys zaten çıkamıyodu dışarı
artık hiç çıkmayacakkk
:( pislükler : (

29 Haziran, 2010 22:11  

birde bakımevi demezler mi?!!hani insan öfkelenince sinirden gülmekle ağlamak arası bir tepki verir ya ruhum ve yüzüm öyle bir hal alıyor benim..hayvanlara duyarlı olmaya çalışan biri olarak hayvan -rehabilite-merkezlerinin ne halde olduklarını gözlerimle gördüğüm için pitbullar için düşünülen-bakımevinin-nasıl bir -bakımevi-olduğu konusunda net fikirlere sahibim..rehabilite edilen köpekler yani sokaktan toplatılıp cehennemden beter şartlarda hayatta cehennemi gören köpeklerden sonra -pitbulları bir kafese koycaklar sonra bakım bakım bakıcaklar o hayvanlar açlıktan daha da saldırganlaşacak birbirlerini yiyecekler sonra 'aa sende fazla oldun gel bakıyım iğne vaktin geldi'yle hazırlanan sonları yaşayacaklar..
hayvanın tipi agresif görünüyorsa suçu ne..insan gibi insanların elinde olsa o köpekler birer kediden farksızlar halbuki..o zaman saldırgan sahiplerini bakımevlerine alsınlar ve hatta ebediyyen onlara baksınlar..ben şahsen madden bile desteklerim bu işi..

01 Temmuz, 2010 11:11  

Hiç düşünülmeden alınmış bir karar bu. Barınaklar ve oradaki köpekler zaten acınacak durumda. Acaba böyle bir karar alanlar, gidip bir barınağı ziyaret ettiler mi hiç? Neden birkaç insan olmayı becerememişin cezasını biz çekmek zorunda kalıyoruz?

01 Temmuz, 2010 17:14  

İyi haber; baskılarımız sonucu geri adım atıldı. Bakan tarafından bugün Skytürk'te genelgenin yanlış anlaşıldığı, sadece sahipsiz ve kayıtsız köpeklerin toplanacağı, sahiplerinin evinden köpeklerin alınmayacağı açıklaması yapıldı.

Şimdi iş genelgenin düzeltilmesi,bunun için de
http://www.sessizkalmasucaortakolma.com/dilekce/dilekce_detay.asp?id=432
adresinden dilekçe gönderebilirsiniz.

Duyarlı herkese teşekkür ederim.

01 Temmuz, 2010 20:22  

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa